Presiuni din AFARA: Casatoriile intre homosexuali si adoptiile copiilor se vor LEGALE in Romania

Subiectul homosexualității va fi tranșat cât de curând în România, presiunea internațională fiind una foarte puternică


Chiar dacă politicienii români se bat cu pumnul în piept și pupă toate moaștele posibile și imposibile când vine vorba de campania electorală, aceștia se vor confrunta cât de curând cu o situație cel puțin incomodă. Subiectul legalizăriicăsătoriilor între persoanele de același sex și a eventualelor adopții de copii de către aceștia este unul deocamdată tabu în Parlamentul României informeaza ro.blastingnews.com

Singurul care a pus deschis problema acestor viitoare probleme este deputatul Remus Cernea care a înțeles care este trendul în Europa și în lume și s-a transformat în cel mai vocal politician care apără interesele comunități gay. Cernea a făcut chiar și câteva propuneri legislativeîn acest sens, propuneri care au fost respinse rapid de parlamentarii conștienți că, pentru moment, alegătorul român nu este foarte încântat de perspectiva acestor căsătorii în România.

Însă trendul pe care țările Uniunii Europene și Statele Unite îl impun este unul care are o singură finalitate. Din ce în ce mai multe ale UE deja au implementat sau sunt în curs să implementeze o astfel de legislație în timp ce, acum câteva zile, toate statele din SUA au fost obligate să o facă.

Chiar dacă, în România, acest trend este oarecum ferit de ochii publicului, din motivele mai sus menționate, semnele arată o pregătire atentă. ONG-urile care activează pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex se implică activ nu doar în campanii de susținere a acestei idei în spațiul public dar și în campanii de interes general care pot aduce simpatia unor grupuri largi de persoane, în special a tinerilor.

De asemenea se desfășoară, în spațiul public, o campanie agresivă de denigrare aBisericii Ortodoxe Române, principalul opozant al introducerii legislației care să permită căsătoriile homosexuale și înfierea de copii de către cuplurile gay. Spre deosebire de Biserica Catolică, care a reușit să se adapteze mult mai rapid noilor realități sociale și al cărei conducător, Papa Francisc, a făcut deja declarații care pot fi interpretate ca și o acceptare a homosexualității, Biserica Ortodoxă pare încremenită în timp. Lipsa de reacție a Bisericii Ortodoxe, precum și corupția existentă într-o partea a acesteia au făcut-o țintă ușoară a celor care vor să-i scadă atât credibilitatea cât mai ales influența în societatea românească contemporană.

Aceste câteva elemente precum și mesajele tot mai consistente e această temă din partea Occidentului, pe care politicienii români nu au curajul să le ignore, ne arată că mai devereme sau mai târziu, legislația referitoare la persoanele gay va fi implementată și în România.

Dacă acesta va fi un pas înainte pentru țara noastră, în sensul repectării depline a libertăților cetățenilor fără nici o discriminare în ceea ce privește orientarea sexualăsau dimpotrivă, un uriaș pas înapoi, aceasta doar viitorul și cetățenii României o vor decide.
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.