„Acesti oameni nu cred in Dumnezeu, se tem doar de Diavol” Marea SCHISMA din sanul Bisericii Ortodoxe

Sinodul Panortodox a inceput in Creta, fara participarea celor patru Biserici – rusa, georgiana, bulgara si antiohiana – care reprezinta aproximativ jumatate din numarul total al drept-credinciosilor.


Refuzul Bisericii Ortodoxe Bulgare de a lua parte la acest Sinod a starnit aprigi controverse in tara vecina. In cadrul unei emisiuni difuzate la televiziunea BTV, profesorul bulgar Kalin Ianakiev, filosof si teolog, a incercat sa descifreze aceasta atitudine a celor patru Biserici care au refuzat sa ia parte la Sinodul Panortodox.

Acesta spune ca vinovata de aceasta situatie este Biserica Rusa. Profesorul spune ca a fost unul dintre cei care s-au opus deciziei de neparticipare a Bisericii Ortodoxe Bulgare.

La scurt timp, pe un site rusesc, Alexander Dughin, unul dintre apropiatii lui Putin, considerat ideologul acestuia, a tunat si a fulgerat impotriva lui Ianakiev si a colegilor acestuia, care sustineau participarea Bisericii bulgare la Sinod. Ulterior, materialul a fost sters de pe site-ul respectiv.

„In acest moment are loc o mare infractiune. Se urmareste ca lumea ortodoxa sa fie impartita in doua. De o parte, Gruzia, Bulgaria si Siria, iar de cealalta parte, ortodocsii ceilalti”, a mai spus profesorul. El e convins ca in spatele deciziei celor trei Biserici stau interesele geopolitce ale presedintelui rus, Vladimir Putin, acesta folosind Biserica Ortodoxa Rusa ca instrument politic.

Ianakiev spune ca Rusia nu suporta ca Patriarhul Constantinopolului este primul in ierarhia patriarhilor iar Rusia este pe locul 5, deoarece Biserica ei a fost a 5-a creata. Ianakiev mai spune ca in Bulgaria au aparut tot felul de zvonuri, provenite de la ultraconservatori, conform carora Papa ar urmari acapararea Bisericii bulgare. „Acesti oameni nu cred in Dumnezeu, ei se tem doar de Diavol”.

Sursa: aktual24.ro
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.