Biserica Ortodoxa Romana în sprijinul familiilor sinistrate din judeţul Bacău

Familiile sinistrate din judeţul Bacău sunt sprijinite în această perioadă de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, 4000 de litri de apă şi 200 de pâini au fost împărţite familiilor afectate de inundaţii.


In urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor de marţi, 24 mai 2016, care au afectat numeroase gospodării din judeţul Bacău, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a venit în sprijinul familiilor greu încercate oferindu-le ajutorul necesar pentru a depăşi aceste momente grele informeaza doxologia.ro
După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, acţiunea de ajutorare a oamenilor se desfăşoară din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, care „a luat act cu îngrijorare de situaţiile dificile prin care trec familiile credincioşilor, afectate de inundaţiile din unele zone ale judeţului Bacău“. 

De asemenea, ierarhul de la Roman a oferit celor care au avut de suferit din cauza intemperiilor naturii 200 de pâini făcute în Brutăria „Betleem“ a Centrului eparhial de la Roman.

„La nivelul Centrului eparhial Roman, s-a dispus ajutorarea acestora, în primul rând prin oferirea de apă potabilă şi pâine“

 a declarat IPS Arhiepiscop Ioachim. Astfel, 4000 de litri de apă potabilă au fost împărţiţi de către reprezentanţii Eparhiei Romanului şi Bacăului, prin Protopopiatul Oneşti, familiilor din localităţile Caşin, Mănăstirea Caşin şi Curiţa, care au avut de suferit. 

„Numeroase gospodării sunt greu încercate în aceste momente, iar apa din fântâni nu mai este potabilă“

a explicat preotul Ioan Bârgăoanu, protopop al Protopopiatului Oneşti. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, peste 300 de gospodării din judeţ sunt afectate de inundaţii în urma ploilor torenţiale din ultimele ore. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în comuna Mănăstirea Caşin şi satul Curiţa. Satul Curiţa (337 gospodării) din comuna Caşin a fost izolat din cauza revărsării apelor şi colmatării podului prin care se face accesul în localitate.
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.