Coranul, citit zilnic in Catedrala Sfanta Sofia: Grecia condamna decizia Turciei

Cu cateva zile in urma, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va informa despre o decizie a Președintelui turc Tayyip Erdogan, conform careia, în timpul Ramadanului musulman, zilnic, în Catedrala Sfânta Sofia se va citi Coranul. 


Articol, traducere si prelucrare din limba rusa, realizate de: Serviciul LONews ­ LACASURI ORTODOXE® este marca inregistrata, apartinand Asociatiei Lacasuri Ortodoxe®.

Ministerul grec al Afacerilor Externe a condamnat, in semn de raspuns, decizia, amintind ca "persistența, apropiata de fanatism, de a efectua ritualuri musulmane in sit­ul de Patrimoniu Mondial, nu este de inteles, fiind o manifestare a lipsei de respect și a lipsei de legături cu realitatea. În plus, astfel de acțiuni nu sunt compatibile cu societatea seculara democratică și modernă" ­ a declarat Ministerul de Externe, aminteste publicatia AgionOros, care citeaza RiaNovosti si Romfea. 

Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol, de peste o mie de ani, a fost cea mai mare biserică a lumii creștine. După capturarea Constantinopolului și căderea Imperiului Bizantin, catedrala a fost transformată în moschee, dar în 1934 clădirea, printr­un decret al fondatorului statului turc modern, Atatürk, a devenit muzeu și a fost inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.