Festivalul UNTOLD: sau cum poţi să stăpâneşti un popor

Herodot, părintele istoriei, povesteşte că vestitul rege Cirus, după ce l-a biruit pe Cressus şi a cucerit teritoriul numit Lydia, aude că în Persopolis, capitala Imperiului Persan, s-a revoltat populaţia.


El nu a trimis armata să înăbuşe revolta propriului popor, ci a dat ordine să se instaleze cabarete, spectacole cu gladiatori şi locuri de desfrâu, iar revolta s-a potolit ca prin farmec. Vestitul La Bruyere scria că dacă vrei să stăpâneşti un popor nu-i nevoie de dictatură, ajunge să-i laşi tinerii să doarmă în sărbători şi spectacole, în plăceri şi lenevie, în muzică draconică şi preacurvie şi atunci o să fii sigur de izbândă. 

Din păcate, în zilele noastre tot mai mulţi tineri ai României adoptă aceste culturi ca emo, go­thic, methalic, electric, rock, în care versurile satanice cu muzică agresivă, cu îmbrăcăminte cu coarne de drac, cu răgete animalice, cu lumini şi lasere dau tonul unui adevărat ritual satanic. Untold Festival Cluj-Napoca este principalul proiect al programului Cluj-Napoca, capitală europeană a tineretului 2015, în care au fost angrenate nume grele ale acestei elite muzicale ca: Avici, Armin Van Buuren, David Guetta, Tinie Tempah, John Newton, ATB şi mulţi alţii. Peste 50 de mii de tineri în prima zi, cam 60% din afara Clujului, 25% clujeni şi 15% străini. 

Sigur că cererea de cazare este fără precedent, mâncarea şi mai ales băutura fiind la discreţie. În mod normal la acest tip de festival, băutura ar trebui să fie interzisă atât înainte cât şi după reprezentaţie. Din păcate, pe lângă efectul economic pozitiv, efectul psihic şi emoţional este catastrofal. În timpul spectacolului lui Tinie Tempah, rapper britanic, doi tineri fără jenă fac sex în public în zona dedicată presei. Alţi tineri fac sex în cabina telefonică, în timp ce un bărbat tânăr, gol puşcă, face baie în Someş, în faţa a sute de mii de oameni şi este şi aplaudat. Nouă persoane sunt prinse cu droguri de risc mare încă din prima zi de festival, 125 de persoane cer primul ajutor şi ajung la urgenţă, două persoane sunt internate, iar un tânăr de numai 25 de ani se sinucide în acest timp. Un tânăr din Baia Mare se spânzură de gardul de pe strada Clinicilor, având pe mână brăţări de participare la festival şi în jurul lui sticle goale de bere. 

Iar culmea prostiei omeneşti, se dau bilete gratuite pentru o zi, pentru o donare de sânge, ceea ce este total anormal. Acest tip de muzică ascunde mesaje satanice, iar unele trupe nici măcar nu ascund chestiile acestea, îl venerează pe „prinţul întunericului” în văzul lumii. Muzica te poate influenţa în bine sau în rău: formaţii celebre precum Rolling Stones, ce a purtat la gât crucea inversată, ceea ce este un gest satanic, Black Sabath, ce poartă pe ei şi pe discurile lor numărul 666, care este semnul fiarei, Iron Maiden, care scot şi ei un disc cu semnul fiarei, Led Zeppelin, Ozzie Osbourne, Bob Dylan, Rihanna, Lady Gaga, Madonna şi chiar şi Beatles, pot suferi unele influenţe nefaste de acest gen. Elvis Presley, regele rockului, este o excepţie, deoarece nu are influenţe negative ci, din contră, cântă şi muzică religioasă numită gospel. Nu aş vrea să critic acest festival, dar aş vrea să trag un semnal de alarmă în privinţa muzicii ascultate de tineri. Iar datoria profesorilor de muzică din România ar trebui să fie una singură, să cultive muzica de bună calitate!

Sursa: blajinfo.ro
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.