Papa Francisc: HOMOSEXUALII trebuie RESPECTAŢI. Creştinii trebuie să ÎŞI CEARĂ SCUZE

Papa Francisc şi-a exprimat duminică toleranţa în faţa homosexualităţii, ridicând întrebarea "cine suntem noi să o judecăm" şi spunând că adepţii creştinismului ar trebui să îşi ceară scuze şi iertare după masacrul din clubul din Orlando, nu doar celor din comunitatea gay, ci tuturor direct afectaţi de tragedia petrecută.


După vizita din Armenia, pe zborul spre Vatican, Papa Francisc a fost întrebat ce părere are despre ura faţă de homosexuali şi despre atacul împotriva lor comis în Orlando. Acesta a răspuns ferm că în catheism se spune că homosexualii trebuie respectaţi, nicidecum discriminaţi, chiar susţinându-I în programul pastoral informează evz.ro"O persoană care trăiește această condiție, cu o bună voință care îl caută pe Dumnezeu, cine suntem noi să o judecăm", a spus Papa.

Observând că el însuși s-a scăldat la Buenos Aires într-o "cultură catolică îngustă", Papa Francisc a menționat că, uneori, unii homosexuali au "manifestări prea ofensatoare", neînțelese de cei cu "mentalități diferite".
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.