Răspunsuri duhovniceşti: Dumnezeu nu-Şi lasă fiii să sufere peste puterile lor

Răspunsuri oferite de pr. Constantin Tomozei, protoiereul Protopopiatului Bacău şi paroh la Biserica Precista din Bacău. Părinte protopop, ce sfat le daţi celor care au foarte multe datorii materiale, cărora nu le mai pot face faţă?


Sfatul meu ca duhovnic de peste 35 de ani este ca înainte de a contracta un împrumut să se gândească de două ori şi să hotărască o dată şi foarte bine. Spun asta deoarece ne confruntăm în prezent cu instabilitatea locului de muncă, cu salarii mici, cu o criză economică nesfârşită. Şi cam toţi am ajuns să avem datorii, dar să dea Dumnezeu să le facem faţă, căci numai El ne poate dărui încrederea, răbdarea, speranţa care ne ridică. Să nu ne lăsăm pradă deznădejdii, pentru că Dumnezeu nu-Şi lasă fiii să sufere peste puterile lor. Şi cu seriozitate, cu perseverenţă şi cu multă credinţă vom păşi peste acest obstacol.

Cum se poate salva un om care şi-a pierdut locuinţa, familia şi e disperat?

Şi dreptul Iov a pierdut tot ce avea atunci când Dumnezeu a vrut să-l încerce. Dar a avut îndelungă răbdare şi rugăciune şi nu şi-a pierdut speranţa, iar Dumnezeu l-a răsplătit îndoit. Viaţa este cel mai scump dar pe care l-am primit de la Dumnezeu şi avem obligaţia să-l păstrăm, înmulţind talanţii pe care i-am primit. Să ducem lupta cea bună până la sfârşit, nu avem voie să capitulăm nici în faţa celei mai mari încercări.

Trecând de partea cealaltă, a celor care împrumută, cum le explicaţi că nu trebuie să perceapă dobândă în schimb sau, dacă trebuie să o facă, aceasta să fie modică?

Sub nici o formă nu trebuie să facem bine aşteptând ceva în schimb. Faptele milei creştine sunt farurile care trebuie să ne ghideze pe toţi.


Sursa: ziarullumina.ro
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.