Sute de homosexuali au primit de Gay Pride, gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc din partea polițiștilor

Poliția turcă a interzis Gay Pride anul acesta, dar cu toate astea, câteva sute de homosexuali s-au strâns în centrul Istanbulului să se bucure de ziua lor. 


Polițiștii însă nu au fost de acord cu încălcarea legii și au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa activiștii care încercau să se adune pentru a marca marșul anual Gay Pride.

Cel puțin șapte activiști au fost reținuți, au spus protestatarii, în timp ce poliția i-a urmărit pe alții până pe străzi adiacente, dintre care unele închise traficului. Potrivit AFP, poliția a reținut pentru scurt timp și o eurodeputată germană și un parlamentar ecologist din legislativul Germaniei. Între 200 și 300 de persoane se adunaseră duminică în mici grupuri în centrul celui mai mare oraș din Turcia.

Biroul guvernatorului Istanbulului a spus săptămâna trecută că marșul a fost anulat din cauza îngrijorărilor privind ordinea publică. Securitatea în oraș este deja foarte ridicată după o serie de atentate cu bombă în ultimele luni de care au fost acuzați jihadiștii Statului Islamic și militanții kurzi.

Un grup de tineri ultranaționaliști amenințase cu violențe dacă marșul se desfășura în continuare, spunând că este imoral.

Duminica trecută, forțele de ordine din Istanbul au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a dispersa un marș pentru transsexuali, care a fost de asemenea interzis.
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.