Părintele Constantin Necula în faţa viitorilor studenţi: ,,să rămâneţi oameni, dar cu idealuri”

Părintele Constantin Necula le-a vorbit, astăzi, viitoriilor studenţi, în Aula Magna a Facultații de Medicină, despre ce înseamnă o carieră și cum pot da sens vieții lor. Constantin Necula i-a încurajat pe tineri să privească cu mai multă responsabilitate pregătirea pentru viață, să 


greşească, pentru că din greşeli învaţă, şi nu în ultimul rând, să pună suflet în tot ceea ce fac. La eveniment au participat cadre didactice, elevi, dar şi studenţi ai Academiei Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Părintele Constantin Necula a oferit o lecţie de viaţă, în stilul său caracteristic, elevilor prezenţi la Şcoala de Vară „Alege-ți cariera SMART!”. Le-a dat exemple din propria viaţă, le-a vorbit despre idealuri şi i-a sfătuit să pună accent şi pe familie, nu doar pe cariera dorită informează 
turnulsfatului.ro


,,În ciuda tuturor aparenţelor cariera e una, iar un om care are carieră şi nu are familie rămâne în continuare un om extrem de izolat de propriile lui bucurii. Nu spun că nu este un om bucuros, ferească Dumnezeu, nu spun că nu este un bun profesionist, dar împlinirea lui nu poate veni decât în contextul în care reuşeşte ca şi sufletului său să îi dea aceeaşi acurateţe, acceaşi plenitudine, aceeaşi bucurie de a putea merge mai departe”, povesteşte Constantin Necula.

,,Nu e nicio materie la şcoală care să te înveţe cum să intri în inima omului”

În plus, părintele le-a vorbit despre importanţa respectului în relaţiile profesionale. ,,Am învăţat lecţia, poate cea mai importantă: a respecta omul indiferent de situaţia de viaţă în care se află, în funcţie de profesionalismul său. Nu e nicio materie la şcoală care să te înveţe cum să intri în inima omului şi să nu fugi cu ea, să i-o laşi întreagă şi reparată. Pentru că, să ştiţi, funcţia cea mai importantă a unui profesionist este aceea de a fi un bun cardiolog, de a pune la loc inima celor din jurul lui. Este foarte important să înţelegeţi că oamenii nu sunt doar obiectul profesiunii voastre”, adaugă Necula.


,,Cu adevărat oameni de carieră sunt cei smeriţi”

Un alt aspect pe care părintele a insistat să le povestească tinerilor este acela că nu crede în cariera obţinută doar prin diplome. ,,Nu cred în cariera pe diplome. Diploma, fie ea de licenţă, fie de master, fie de doctorat, nu îţi acordă toate calităţile unui om de profesia care scrie pe diplomă. Diplomele sunt atestarea unui timp petrecut într-un spaţiu academic, nu sunt atestarea ca vei putea merge mai departe cu fruntea sus , salvând oameni”, mai spune Necula.

Evenimentul a deschis cea de-a patra ediție a Școlii de Vară: „Alege-ți cariera SMART!”, organizată în parteneriat cu Romanian Business Leaders și „Cariera, singurul sens al vieții?”. Tot în cadrul şcolii de vară, le vor vorbi tinerilor președintele eurolines, Dragoș Anastasiu şi proprietarul Nod Pub, Anda Suciu.

Credit foto: Ane-Mari Hann

Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.