Sfantul Serafim de Sarov - un oras intreg, instalat doar pentru pelerini

In localitatea Diveevo, a regiunii Nijni Novgorod, din Rusia, în ajunul a 25 de ani de la aflarea moaștelor Sfântului Serafim de Sarov, s-a amenajat un nou orasel adevarat. Micul oras este format, nu din case, ci din corturi destinate pelerinilor care urmeaza sa ajunga aici pentru marele eveniment.


Conform publicatiei Blagovest-info, înainte ca Arhiepiscopia din Nijni Novgoro si Ministerul pentru Situatii de Urgenta sa porneasca actiunea de instalare a noului oras, s-au oficiat mai multe rugaciuni de mijlocire, "asa cum se procedeaza inaintea oricarei cauze bune". La slujba au participat voluntari din oraș si reprezentanti ai Ministerului informează Lăcașuri Ortodoxe

Noul oras este proiectat pentru gazduirea a 4 000 de "locuitori", oameni care vor fi instalati in 70 de corturi imense.

Aflarea moastelor Sfantului Serafim de Sarov - un oras intreg instalat doar pentru pelerini, cu bucatarie si alte utilitati

În micul orașel exista si o bucătărie, dupa cum aflam de la reprezentantii din zona, asa incat pelerinii care sosesc la festivități, vor putea avea parte de un prânz și o cină gratuite, iar in fiecare cort, de asemenea, va exista o incapere destinata rugăciunii si o alta ingrijirii medicale.

Conform Ministerului Situațiilor de Urgență din regiunea Nijni Novgorod, 122 de salvatori se vor afla la datorie, la orice ora, asigurand securitatea în orasel, in perioada 27 iulie - 2 august.

Aflarea moastelor Sfantului Serafim de Sarov 2016 - mii de vizitatori
Manifestarile în onoarea Sfântului Serafim de Sarov atrag anual mii de vizitatori din Rusia și din alte țări, in zona.

In acest an, organizatorii se asteapta ca evenimentul sa fie condus chiar de catre Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril.

Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.