Vladimir Putin s-a spovedit și împărtășit la Mănăstirea Valaam, de Sfinții Serhie și Gherman

Președintele rus, Vladimir Putin, a vizitat Mănăstirea Valaam, in urma cu o zi, la ziua cinstirii Sfintilor Serghie si Gherman. Conform tradiției, acești doi sfinți au fost ieromonahi greci, sositi in Novgorod odata cu primii misionari ortodocși.

Ei au intemeiat viata monahala in Valaam, unde a luat nastere celebra manastire din Rusia, in care vietuiesc în prezent 200 de călugări și frati.Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a impartasit in Manastirea Valaam

Patriarhul Kirill, care a oficiat Sfanta Liturghie, cu aceasta ocazie, i-a spus Președintelui Rusiei: “Suntem foarte bucuroși să vă vedem si sa va rugati cu noi, apreciem tot ceea ce faceti pentru țara noastră și pentru noi toți”, informeaza LoNews.Zilnic, în toate bisericile ortodoxe din tara, se inalta raugaciuni pentru “autorități, armata și popor”, a mai adăugat Patriarhul, menționând: “foarte mulți creștini ortodocși se roagă pentru dumneavoastra, chiar acum”.

Într-un scurt discurs, Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut să se faca rugaciuni pentru minerii care au murit într-un accident recent și pentru doi aviatori ruși, de asemenea, decedati, dupa ce un elicopter a fost doborât recent în Siria.

In ciuda prezentei Presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la Sfanta Liturghie, nu au fost impuse restricții la adresa credincioșilor, care au fost foarte numerosi. Ca urmare a acestui fapt, Președintele rus Vladimir Putin a luat parte chiar si la agapa comună, intre clerici si credincioși.
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.