Preot, profesor şi... măturător de stradă. Este povestea impresionantă a parohului bisericii din Boghenii Vechi

Preot, profesor şi... măturător de stradă. Este povestea impresionantă a parohului bisericii din Boghenii Vechi, raionul Ungheni, Vladimir Childescu. Pentru a-şi putea întreţine familia, părintele a fost nevoit să se angajeze în mai multe locuri. 


Astfel, în zilele de sărbătoare şi duminica este preot la biserica din sat. Pe parcursul anului de studii predă religia în şcoală, iar de două ori pe săptămână face curat în curtea unei instituţii din Chişinău. Banii pe care-i câştigă nu sunt suficienţi, dar cert este că pe toate le face cu pasiune ne informează jurnal.md

De 15 ani, parohul îşi dedică cea mai mare parte din timp bisericii din satul Boghenii Vechi, raionul Ungheni.

Pentru că îi place să îndrume şi să educe tânăra generaţie, părintele lucrează de ani de zile profesor de religie la şcoala din sat, iar atunci când avea posibilitatea le cumpăra pe banii săi alimente celor mai buni elevi.

Ssta nu e tot. De câteva ori pe an, preotul obişnuieşte să organizeze competiţii la şah şi fotbal pentru copiii din sat, în memoria unui consătean care a căzut în luptele din Transnistria.

Pentru că banii câştigaţi nu satisfac necesităţile familiei, părintele Vladimir s-a angajat şi ca măturător la o întreprindere privată din Chişinău și nu consideră asta o ruşine.

Totuşi cea mai mare realizare a parohului este aceea de a fi soţ şi tată a 4 copii. În ciuda faptului că soarta îl ţine într-o permanentă tensiune, alături de soţie şi cu mare credinţă în Dumnezeu reuşeşte să învingă toate greutăţile. Părintele se luptă de ani de zile cu diabetul zaharat, iar soţia a trecut prin momente de cumpănă, fiind diagnosticată cu cancer mamar. Rodica Childescu a suportat câteva intervenţii chirurgicale, iar într-un final i-a fost extirpat un sân. Chiar şi aşa, ca printr-un miracol, a mai dat naştere unui copil.

Sursa: jurnal.md
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.