Un preot constănțean hrănește oamenii sărmani

Un preot constățean cu suflet mare - Viorel Dădârlad - a deschis, începând din 6 august, o cantină socială în satul General Scărișoreanu. De serviciile cantinei, amenajată în curtea bisericii, în fosta cancelarie parohială, beneficiază aproximativ 16 - 17 persoane. 


Sunt atât copii, cât și persoane cu dizabilități, persoane cu venituri mici sau fără niciun venit. Chiar dacă acum vin zilnic la cantină pentru o masă caldă doar 5 - 6 copii, părintele se așteaptă ca numărul lor să crească după începerea anului școlar. El spune că sunt disponibile 24 de locuri, așa că micuții sunt așteptați cu brațele deschise. Părintele a fost ajutat de către angajații firmei Romatsa, care au contribuit cu 9.000 de lei la dotarea bucătăriei. Nu este singurul proiect de acest fel al preotului. 

Cantina din General Scărișoreanu a fost deschisă după o experiență de șapte ani, în care părintele Viorel Dădârlad a organizat și coordonat activitatea cantinei sociale din localitatea învecinată Amzacea. El nu ţine cont de religia celor care îi cer de mâncare. La cantina din Amzacea vin atât copii ortodocși, cât și musulmani. Rămas orfan de tată la vârsta de 19 ani, părintele Dădârlad ştie ce înseamnă lipsurile, munca şi suferinţa, tocmai de aceea s-a implicat în ajutorarea nevoiașilor.Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.