Mitropolitul Banatului, în lacrimi, după ce familia unui deținut a primit șansa la o nouă viață

Fără casă, fără masă, cu patru copii de-o șchioapă, fără niciun venit și cu un soț aruncat după gratii, Elena a ajuns lipsită de orice speranță. Nu mai credea că va reuși să acopere nevoile pruncilor, să le pună mâncare în farfurii, sau să îi pregătească pentru școală.Iar la un acoperiș deasupra capului, nu putea decât să viseze. Brusc însă, totul s-a schimbat: a primit șansa unei noi vieți, grație mitropolitului Banatului.

Capul familiei a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare, pentru că și-a ascultat șeful și a condus un tractor, fără a avea permis. În urma lui, cei patru copiii minori și soția au rămas pe drumuri. Povestea lor l-a impresionat pe mitropolitul Banatului care a cumpărat o casă, a reparat-o, a dotat-o cu toate cele necesare, apoi a donat-o familiei năpăstuite. Astăzi a fost ziua cea mare, ziua în care cei patru copilași alături de mama lor au pășit în locul pe care în sfârșit îl pot numi "acasă" ne informează 
sursadevest.ro


"Nu aveam un loc al nostru... am stat la Igriș până acum, la sora mea, însă nu mai puteam locui acolo, pentru că nu aveam spațiu. Eram zece persoane în trei camere. Gestul Mitropolitului este ceva... parcă nu e adevărat. Și acum stau și mă întreb dacă e chiar casa noastră. Nu îmi vine să cred... parcă e un vis...", a spus, vizibil emoționată, Elena Netu.


Bucuria familiei care în sfârșit a scăpat de toate grijile de zi cu zi, dar mai ales a micuților care și-au ales fiecare câte un colțișor al lui, l-a copleșit pe mitropolitul Ioan Selejan, căruia i-au dat lacrimile de fericire.


"Sunt foarte emoționat pentru că, preț de cîteva clipe am fost și vreau să continui să fiu, tată pentru această familie. În general oamenii nu se prea apropie de familiile celor care sunt în detenție și pe care îi consideră a fi niște oameni cu totul și totul aparte. Or, cu toții greșim. Eu cred că la ora actuală, sunt în libertate mult mai mulți oameni cu mult mai vinovați decât unii care sunt după gratii", a declarat Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, care alături de preoții din parohia Variaș, s-a îngrijit de toate. Nu i-a oferit familiei doar un acoperiș deasupra capului, ci și cele necesare traiului de zi cu zi: abonament pentru aproape un an la pâine și lapte, lemne pentru iarnă, bani pentru rechizitele copiilor, găini și chiar cereale pentru păsările de curte.


În zilele următoare va primi, prin grija preotului din sat, o capră, iar mitropolitul a promis o vacă de lapte și un purcel, care să fie tăiat de Crăciun, atunci când familia se va reîntregi, pentru că tatăl micuților mai are câteva luni de stat după gratii.

Petronela Axinte
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.