Dați-mi o generație de mame bune creștine și voi schimba fața lumii! Sfântul Ioan Gura de Aur

Fără îndoială, că trăim într-o lume care rezonează foarte mult cu femeia și dacă noi am avea pretutindeni mai multe femei creștine, mame adevărate, femei care ascultă de Dumnezeu și societatea însăși ar arăta cu totul altfel decât este în prezent. În acest articol, vom încerca să evidențiem tipologia femeii 


creștine și cum ar trebui să arate familia creștină pentru ca lumea aceasta bolnavă să dea semne de însănătoșire.

În primul rând, considerăm că femeia creștină este femeia cu frică de Dumnezeu și cea care iubește necondiționat Biserica lui Hristos. Este femeia care calcă adeseori pragul bisericilor și mănăstirilor ortodoxe din proprie voință, nu pentru a socializa, ci pentru a avea o comuniune mai strânsă cu Dumnezeu și sfinții Lui, pentru a avea mai mult ajutor în viața ei și a familiei sale. Este evident femeia care a îmbrățișat un sistem de valori diferit de femeia modernă, un sistem fundamentat pe valorile creștine și învățătura creștină.

Femeia creștină este o mamă desăvârșită. Este femeia care cunoaște bine ce presupune și ce înseamnă căsătoria și familia creștină. Este femeia care manifestă un devotament profund față de soțul și familia ei și care își cunoaște îndatoririle și menirea ei din societate: de mamă, prietenă, iubită și soție.

Femeia creștină (ortodoxă) este cea care face ascultare întrutotul dacă se poate de învățăturile Bisericii Ortodoxe și Sfinților Părinți, inclusiv sau mai ales tot ce ține de nașterea, creșterea și educarea copiilor pentru a deveni în societate buni creștini și cetățeni responsabili. Este femeia care nu pune vreodată la îndoială sfaturile duhovnicului ei, dacă are unul bun.

Femeia creștină se remarcă prin evlavia ei. Ea cercetează destul de des și regulat bisericile și mănăstirile. Este o femeie răbdătoare, plină de dragoste față de Dumnezeu și semenii din jur. O vezi adesea făcând milostenie sau încurajând măcar pe cei aflați în suferințe și nevoi materiale, care îți oferă un zâmbet și o vorbă bună. Bunătatea inimii ei o face vrednică de toată cinstea.

Femeia creștină pune mare preț pe viața familiei creștine. Este cea care își dorește din tot sufletul și mai mult ca orice să facă Voia Lui Dumnezeu și să aibă parte de o familie unită, fericită și armonioasă. Ea își dorește cu adevărat să fie un ajutor de nădejde pentru soțul ei și partenera lui pentru tot restul vieții, atât la bine cât și la rău. Ea cunoaște intuitiv că fericirea este un dar minunat de la Dumnezeu ca și dragostea.

Femeia creștină nu se lasă atât de mult influențată de anturaj, de colectivul de muncă sau de mass-media fiind în opoziție totală față de femeia modernă. Ea respinge instinctiv exemplele negative și patimile. Ea cunoaște cât de cât capcanele lumii în care trăim și pericolele care ne pândesc la orizont.

Femeia creștină este femeia care nu și-a pierdut feminitatea, grația și sensibilitatea dăruite de Dumnezeu. Pentru ea dragostea este o valoare vitală și fundamentală. Ea are sentimente puternice și trainice iar rațiunea ei nu este dură, tăioasă și rece.

În definitiv, se poate spune foarte bine că femeia creștină este tipul de femeie pe care și l-ar dori alături oricare bărbat creștin.Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.