Premiul Nobel 2016 Yoshinori Ohsumi – Postul este benefic pentru organism

Incredibil.. Sunt bucuroasă!!! Pentru că simt asta și știu din ce trăiesc, a spune mai departe cât bine ne face să avem un post/ritm/dozaj alimentar – cum vreți să-i spuneți! Postul, vechi de când lumea, o spune cultura noastră creștină, o spune știința prin zecile de


spitale în Vestul Europei (cele mai vestite fiind acum în Germania!), în care bolnavii sunt tratați și prin postul/restricția nutrițională, o spune acum clar și acest premiu Nobel.

Cu recunoștință scriu aceste rânduri… Prin putere și mai multă credință în faptul că ceea ce eu muncesc și ce învăț pe cei care vin către mine, este ceva adevărat și evident, pentru buna noastră stare de sănătate și așezare sufletească!

E așa o victorie frumoasă, mă bucur tare pentru importanța pe care medicina actuală, la cele mai înalte cote, o arată felului în care nutriția ne poate influența existența.

Ce-i învăț pe pacienții mei? Să fie cumpătați, alegerile să le fie conștiente, să aibe câteva zile pe săptămână fără proteină de origine animală, să consume o zi din săptămână doar lichide… De acum voi avea curaj în a le spune multora dintre ei și despre POSUL/RITMUL/DOZAJUL ALIMENTAR… E același lucru! Doar că, în post mai punem și conștiința și starea noastră lăuntrică în activitatea de creștere și cunoaștere.

”Omul de stiinta nipon Yoshinori Ohsumi a castigat luni Premiul Nobel pentru Medicina „pentru descoperirile sale legate de mecanismele de autofagie”, conform Comitetului Nobel de la Stockholm.

Cercetatorul japonez Yoshinori Ohsumi a castigat premiul Nobel pentru medicina pe 2016 pentru ”descoperirea mecanismelor autofage”, potrivit Comitetului Nobel, reunit, joi, la sediul Institutului Karolinska din Stockholm.

Conceptul de autofagie celulara a inceput sa fie folosit din anii ’60, cand oamenii de stiinta au observat ca o celula isi poate distruge propriile elemente constitutive izolandu-le in membrane si formand un fel de vezicule ca niste saci ce sunt apoi transportate in „zona de reciclare”, la lizozomi, pentru descompunere si reciclare.

Intr-o serie de experimente stralucite, la inceputul anilor ’90, Yoshinori Ohsumi a folosit drojdie de panificatie pentru a identifica genele care indeplinesc rolurile principale in procesul de autofagie.

Descoperirile lui Ohsumi au impus o noua paradigma cu privire la procesele prin care celulele isi recicleaza propriul continut si au deschis calea pentru intelegerea importantei fundamentale a autofagiei in multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame si pana la raspunsul organismului in cazul unor infectii.

Mutatiile inregistrate in cazul genelor responsabile de procesul de autofagie pot duce la declansarea unor boli grave precum cancerul sau a unor maladii neurologice.

Yoshinori Ohsumi, 71 de ani, este profesor la Centrul de Cercetare Frontier din cadrul Institutului Tehnologic din Tokyo.”


Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.