Lucrările cercetătorilor de la Sfântul Mormânt, împiedicate de unde electromagnetice de proveniență inexplicabilă

Lucrările cercetătorilor de la Sfântul Mormânt sunt împiedicate de unde electromagnetice de proveniență inexplicabilă. În timpul lucrărilor de cercetare a locului îngropării Mântuitorului Hristos, cercetătorii s-au ciocnit de un fenomen inexplicabil. Niște unde electromagnetice au deconectat dispozitivele de măsurare ale cercetătorilor, transmite Interfax-Religie.


Arheologii precizează că din Sfântul Mormânt vine o ”bună mireasmă”.

În luna octombrie 2016, pentru prima dată în istorie, un grup de cercetători au ridicat placa de marmură de pe locul unde a fost înmormântat Iisus Hristos, pentru a afla cum arăta inițial mormântul. Savanții speră să afle de ce Elena, mama împăratului roman Constantin, a considerat că anume acesta a fost mormântul în care a fost pus trupul lui Hristos.

Arheologii au descoperit un pat funerar care s-a păstrat practic în starea sa inițială. Acesta a fost acoperit cu pietre și cu două plăci din marmură, ultima dintre ele fiind pusă, după cum presupun specialiștii, în anul 1555. Sfântul Mormânt a fost sculptat în piatră în perioada celui de-al doilea Templu.

Actuala peşteră, precum şi cea anterioară, distrusă în 1009, poartă denumirea de Mormântul Sfânt. Deasupra locului de înmormântare a Domnului Iisus Hristos, în 1810, după un incendiu devastator, a fost descoperită o capelă. Respectiva capelă nu a fost restaurata, fiind lăsată în starea în care a fost găsită. În primăvară lui 2016, pentru prima dată după 200 de ani a început restaurarea de proporții a respectivei capele.

Sursa: ortodox.md

Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.