Papa Francisc, către ambasadorul român la Vatican: Sper să vă fac o vizită

Papa Francisc s-a intalnit joi cu noul ambasador roman la Vatican, Liviu-Petru Zapirtan, sugerandu-i la final intentia de a efectua o vizita in Romania, conform imaginilor difuzate de agentia de stiri Rome Reports.


Papa Francisc l-a primit in audienta joi pe Liviu-Petru Zapirtan, noul ambasador al Romaniei la Sfantul Scaun, ocazie cu care diplomatul roman a prezentat scrisorile de acreditare, transmite site-ul oficial al Vaticanului.Liviu-Petru Zapirtan a venit la intalnirea cu Suvernanul Pontif alaturi de sotia sa si de o delegatie din Romania.La sfarsitul intrevederii, Papa Francisc i-a transmis noului ambasador al Romaniei urmatorul mesaj, conform unei inregistrari video difuzata de agentia Rome Reports: „Rugati-va pentru mine si sper sa fac o vizita”.

Singurul Suveran Pontif care a efectuat o vizita in Romania a fost Papa Ioan-Paul al II-lea, in anul 1999. In 2015, Papa Francisc s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, noteaza Rome Reports, o agentie de presa privata si independenta cu sediul in Roma si specializata in relatari despre activitatile Vaticanului.
Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.