Preotul care ajută sufletele bătute de soartă: „Avem nevoie urgent de lemne“

Florin Danu este un preot de numai 33 de ani care de doi ani este tată adoptiv pentru 80 de copii fără posibilități financiare din satul Lada, comuna Tătărăștii de Jos, județul Teleorman. Cu ajutorul donațiilor, părintele le asigură copiilor câte o masă caldă zilnic și le 


oferă minimum de educație cu ajutorul voluntarilor, insuficienți însă raportat la numărul mare de copii. Centrul în care acești copii primesc ajutor are multe lipsuri, însă, în prezent, cea mai stringentă este cea a lemnelor pentru încălzire pe timp de iarnă ne informează jurnalistii.ro

În anul 2014, Părintele Florin a început construcția unui centru social ce poartă numele Sfântului Nectarie. Centrul a fost prevăzut cu cantină socială, bibliotecă, o sală de activități pentru copii (engleză, germană, pictură ș. a.), un birou de mediere, două cabinete medicale și șapte dormitoare.


Întrucât banii se strâng din donații, în acest moment se află în funcțiune doar cantina socială, unde, în fiecare zi, cei 80 de copii și 20 de bătrâni primesc o masă caldă.
„În acest moment, finisăm etajul pentru cazare. Camerele vor fi gata după sărbători (FOTO JOS). Nu este meritul meu, ci al celor care sunt alături de mine“, ne-a declarat părintele Florin Danu.


Lipsă acută de dascăli-voluntari

În prezent, cei 80 de copii sunt învățați limba engleză de Denissa Gabriela Bularda, care face naveta în fiecare weekend între București și comună. Însă este nevoie de mai mulți dascăli care să le predea copiilor și în timpul săptămânii. În acest sens, Gabriela Bularda a făcut un apel pe Facebook.

„Dragi prieteni, lecţiile noastre de limba engleză pentru copiii din Parohia Lada Teleorman continuă duminică de duminică. Copiii participa la Liturghie, apoi la engleză şi urmează masă de prânz oferită lor zilnic, gratuit. Unii dintre dvs au trimis cărţi pentru şcoală, culegeri, astfel că noi începem uşor uşor să îl ajutăm pe Părintele Danu Florin să realizeze proiectul bibliotecii. Este nevoie de dicţionare, culegeri şi de cărţi de literatură pentru toate vârstele. Este nevoie mare şi de voluntari. Profesori sau studenţi din împrejurimi ar ajuta mult.

Copiii fac duminică ora cu mine, iar în timpul săptămânii se ajută singuri între ei. Sunt grupaţi şi se întâlnesc pentru a se învaţă unii pe alţii. Dar este greu fără ajutor calificat. Studenţi din Alexandria sau Videle ar fi foarte folositori acestor grupe. Ideea noastră este următoarea: eu le predau duminică tuturor (de la mic la mare), cei mari înţeleg mai mult şi mai repede şi învaţă totodată să descopere şi singuri, astfel că au devenit tutorii celor mici şi se mai întâlnesc o dată, pe grupe, în timpul săptămânii pentru a-i învaţă pe pitici. Asta este ideea care mi-a venit, având în vedere că sunt mulţi şi au vârste diferite. Vă rog să distribuiţi pentru că apelul să ajungă până în Alexandria, Videle sau în alte oraşe din împrejurimi. Forţa locală este foarte importantă pentru că este acolo mereu“, este strigătul de ajutor al Denissei Daniela Bularda.

Părintele Florin face apel pentru donații către toți cei care au posibilitatea să ajute. Donațiile pot consta în bani, care pot fi depuși în contul de mai jos, în produse de curățenie, materiale de construcții, haine și încălțăminte.

Contul Asociației Mana Cerească deschis la BCR este următorul: RO37RNCB0248125864690001.Donații online (direct cu cardul, printr-o conexiune securizată) se pot face la această adresă: Asociația Mana Cerească .

Pentru mai multe detalii despre activitatea centrului și a părintelui Florin Danu, intrați pe pagina de Facebook a părintelui, AICI.

(FOTO: Facebook)Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.