Putin a inaugurat statuia Prințului Vladimir I cu crucea ortodoxă în mână. I-a chemat pe ruși la unitate creștină de Ziua Unității Naționale a Rusiei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat vineri statuia Prințului Vladimir I și a chemat rușii la unitate în fața “provocărilor și amenințărilor actuale”. În fața Kremlinului, liderul de la Moscova a amintit că în anul 988, cel cunoscut şi ca Vladimir cel Mare a întemeiat


 regatul slav creștin precursor al Rusiei actuale.

“Prințul Vladimir a pus bazele unui stat puternic, unit și centralizat, format de o mare familie de popoare, limbi și religii (…) Acest monument aduce un omagiu remarcabilului nostru strămoș, fondatorul spiritual al Statului rus, dar și sfânt, lider politic și războinic.

Datoria noastră este să rămânem uniți în fața provocărilor și amenințărilor actuale, sprijinindu-ne pe moștenirea noastră spiritual”, a mai spus liderul de la Kremlin cu ocazia Zilei Unității Naționale, pe o ninsoare abundentă.

Prințul Vladimir I a condus regatul slav, care a avut capitala la Kiev, din 978 până la moartea sa în anul 1015. Totodată, Putin s-a mai referit în discurs și la “botezul Rusiei”, consemnat chiar în peninsula Crimeea.

Declaraţiile lui Putin vin în contextul în care săptămâna aceasta a propus o nouă lege a “națiunii ruse”, ce reunește toate cele aproximativ 200 de etnii din Rusia.

Statuia care îl reprezintă pe Prințul Vladimir I purtând o mare cruce ortodoxă, a fost amplasată în Piața Borovițkaia, loc ales în urma unui sondaj efectuat în rândul locuitorilor capitalei ruse.


Sursa: napocanews.ro

Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.