Moment emoționant: mitropolitul Banatului a cântat colinde alături de 1.000 de români din Serbia

Aproximativ o mie de români din Serbia s-au întâlnit, în acest sfârșit de săptămână, la un eveniment important dedicat sărbătorilor de iarnă. Este vorba de Festivalul „Colindele Neamului – punte între trecut și viitor”, organizat de Comunitatea Românilor din Serbia în Satu Nou (Banatsko Novo Selo), la care pentru prima oară a participat și un mitropolit. 


Și anume IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Potrivit comunitatea-românilor.org, la festivalul de colinde au participat peste 1.000 de români din Serbia care au asistat la un spectacol cu caracter internațional, fiind prezentate și obiceiuri de iarnă de către cinci ansambluri și grupuri vocale din România, pe lângă concertele de colinde susținute de românii de dincolo de graniță.

La finalul festivalului, printre cei care au luat cuvântul s-a numărat și IPS Ioan Selejan, care a ținut să precizeze că a fost încântat de program și că s-a convins că între credincioșii din România și cei din Serbia nu este nicio deosebire.

De asemenea, mitropolitul Banatului i-a îndemnat pe părinți să transmită mai departe copiilor valorile creștine, tradiția și colindele românești.
Totodată, IPS Ioan Selejan i-a încurajat pe toți românii prezenți în sală să cânte o colindă. Astfel, cei 1.000 de participanți au format un cor mare ce a cântat alături de mitropolitul Banatului „Trei păstori”, momentul fiind unul emoționant.

„Și dacă acum la graniță, o să mă întrebe, de unde vii părinte? Am să spun, vin de la neamurile mele!”, a încheiat mitropolitul Banatului.

Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.