Mitropolitul SERAFIM DE PIREU protestează împotriva propagandei sexuale din școlile grecești

Recent, pe site-ul romfea.gr a apărut o scrisoare deschisă a mitropolitului Serafim de Pireu adresată Ministrului grec al educației Konstantinos Gavroglou, referitoare la o directivă recentă privind educația sexuală, aceasta fiind publicată și pe site-ul agionoros.ru.În scrisoarea sa, ierarhul grec ortodox protestează împotriva ordinului de a “eradica prejudecățile sexuale” precum și “homofobia și transfobia” ordin care a fost transmis în toate școlile grecești, înclusiv cele din teritoriul său parohial.

Potrivit mitropolitului, este pentru prima dată când școlile grecești primesc astfel de directive, în încercarea de a “distorsiona starea naturală a copiilor”, fără a ține seama de consimțământul și voința părinților.

În adresarea sa către Dl. Gavroglu, mitropolitul Srafim subliniază faptul că ordinul promovează “depravarea și perversitățile sub masca/pretextul ridicol al progresismului”.

Mitropolitul Serafim îl informează pe ministru că refuză executarea directivei sale în instituțiile educaționale din dioceza sa, și va lansa o discuție pe această temă la următoarea întâlnire a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Grecești.

Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.