Țara în care homosexualitatea și infidelitatea vor fi pedepsite prin omorârea cu pietre

Sultanatul Brunei va introduce, incepand din luna aprilie, pedeapsa cu moartea prin lapidare, adica aruncarea cu pietre. In acest mod vor fi pedepsiti cei care intretin relatii sexuale cu persoane de acelasi sex, dar si cei care vor fi gasiti vinovati de adulter.


Noul cod penal, descris de critici drept draconic, intra in vigoare pe 3 aprilie 2019, potrivit The Guardian.

Conform acestuia, hotii vor fi pedepsiti prin amputarea unui membru inferior sau superior, iar pedeapsa capitala trebuie aplicata in fata "unui grup de musulmani".

Brunei, care a adoptat o forma mai conservatoare de Islam in ultimii ani, a anuntat pentru prima data in 2014 intentia de a introduce legea Sharia, care impune pedepse corporale stricte. A fost o directiva a sultanului din Brunei, care este unul dintre cei mai bogati lideri ai lumii, cu o avere de aproximativ 20 de miliarde de dolari, si care detine tronul din 1967.

Alcoolul este deja interzis in Brunei si exista amenzi si pedepse cu inchisoarea pentru cei care au copii in afara casatoriei sau pentru cei care nu se roaga in ziua de vineri. Totusi, reactiile puternice din plan international au tot amanat intrarea in vigoare a noilor pedepse in ultimii 5 ani.

Brunei a fost o colonie britanica pana in 1984, iar cele doua tari inca au legaturi puternice. Homosexualitatea este ilegala in Brunei de cand era colonie, insa noua legislatie introduce pedeapsa cu moartea prin lapidare, care va fi aplicabila si pentru infractiunile de sodomie, adulter si viol.

Anuntul ca de saptamana viitoare intra in vigoare legislatia Sharia, care vizeaza in special comunitatea gay, a fost primit cu oroare de organizatiile care militeaza pentru drepturile omului.

Amnesty International a cerut Brunei sa "opreasca imediat" punerea in aplicare a noilor sanctiuni.

"Legalizarea unor astfel de pedepse crude si inumane este ingrozitoare", a declarat Rachel Chhoa-Howard de la Amnesty International. Ea a precizat ca anumite fapte "nici nu ar trebui considerate infractiuni, mai ales sexul consensual intre adulti de acelasi sex".

Legislatia Sharia se va aplica numai musulmanilor, care reprezinta aproximativ doua treimi din populatia Bruneiului.

A.D.

Sursa: ziare.com

Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.