Țineți cont ce vă spune un călugăr bătrân și rău: ”Dacă nu vă țineți serios de Biserică și de Ortodoxie, prăpad e cu noi…”

In viata sa fiti oameni care sa sfinteasca un loc, o casa, o societate, o generatie, un cartier si locul de munca unde veti lucra. Prin comportament crestin, mai intai. Ori esti crestin azi, ori esti pagan, una din doua. Si crestin ortodox, caci Romania e tara ortodoxa.


 Tineti cont ce va spune un calugar batran si rau: ”Daca nu va tineti serios de Biserica si de ortodoxie, prapad e cu noi. Ne mananca vecinii si strainii si paganii. Daca va tineti de Biserica, nici rusii, nici tatarii, nici nemtii, nici alte tari din Rasarit sau Apus nu vor putea sa ne scoata din Carpati si sa ne dezlipeasca de Hristos”, scrie kanald.ro.

”Nu mai aveti acces la Sfanta Spovedanie, nu va mai faceti vreme de Sfanta Impartasanie, nu aveti bucuria vietii cum o au cei care traiesc intru Hristos. Veti avea bucuria placerilor, a ispitelor si patimilor trupesti, dar nu bucuria intru Hristos.”

”Bucurii trupesti, orizontale, care se consuma intr-o zi, si nu bucurii vesnice, verticale, axate pe Hristos. Treziti-va! Sunteti tineri si noua ne e mila de ce se va intampla cu tara asta care se cheama inca Romania. Vreti sa mai ramana Romania, Romanie? Intoarceti-va la Ortodoxie, la Biserica, la tinuta morala decenta, cinstita a romanilor dintotdeauna.”

”Faceti un comitet, mergeti duminica pe la spitale, la casele de batrani, ajutati cu cuvantul, mangaiati, sfatuiti, combateti casele de desfrau. Mergeti la manastiri, la preoti batrani care sa va lumineze, sa va binecuvinteze, sa va calauzeasca.”

”Ortodoxia activa e o misiune. Misionarismul se face de la om la om. Dar pentru asta trebuie sa va curatiti de pacatele tineretii, sa cititi cat mai multe carti teologice. Sa stiti voi intai cate ceva din frumusetea Ortodoxiei, din trairea intru Hristos, ca sa puteti trage si pe altii spre Hristos, sa puteti fi o luminita aprinsa acolo unde veti trai. Trebuie sa faceti ceva. Eu sunt un om mai de baricade. Ori facem ceva, ori ne ducem la plimbare.”

Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.