Episcopul Huşilor: „Trăim vremurile unui totalitarism al progresiştilor, mai cumplit decât totalitarismele secolului al XX-lea“

Episcopul Huşilor, Ignatie, a trimis credincioşilor din zona Vaslui o scrisoare pastorală de Înviere, în cuprinsul căreia formulează opinii despre ordinea socială actuală.


În mesajul tradiţional adresat de ierarhii ordocşi în preajma celor mai importante sărbători religioase, Episcopul Huşilor arată că „numai împărtăşirea cu Hristos şi trăirea adevărului că cele nevăzute sunt infinit mai importante decât cele materiale reprezintă unica salvare de la tristeţile şi nedumeririle lumii de astăzi”, când societatea este dominată de „un totalitarism al progresiştilor, care aruncă la coşul de gunoi al istoriei valorile supreme tradiţionale: credinţa şi familia”, îndepărtându-i pe oameni de Dumnezeu informează adevarul.ro

Ierarhul consideră că acest tip de totalitarism este mai „subtil decât celelalte, dar cu o forţă similară de impunere”.

„Totalitarismul actual este mai cumplit şi mai groaznic pe termen lung decât totalitarismele secolului al XX-lea, pentru că îl subjugă pe om pieţei nesăbuite a dorinţelor trupului, încarcerându-l în material, fără să aibă perspectiva credinţei ca vedere şi „încredinţare a lucrurilor celor nevăzute” (Evrei 11, 1). Este o încercare de reconfigurare a unei noi umanităţi înstrăinată de Dumnezeu. Uneori nici nu ne dăm seama cum ne distruge „graţios” şi „tolerant”. Este ca şarpele care îşi calculează cu precizie muşcătura fatală”, a afirmat episcopul Huşilor.

El a subliniat că, din această cauză, doar împărtăşirea cu Hristos şi trăirea adevărului că cele nevăzute sunt infinit mai importante decât cele materiale reprezintă unica salvare de la tristeţile şi nedumeririle lumii de astăzi.

„Doar Emausul Liturghiei poate schimba inimile noastre în lumină, bucurie şi linişte de la Dumnezeu, pentru că este singura „fereastră prin care putem să vedem cerul”. Şi, Doamne, câtă nevoie avem de cer pentru a scăpa de iadul păcatelor!”, a mai arătat Ignatie, în scrisoarea pastorală de Paşti.

Episcopul Ignatie s-a mai remarcat recent printr-un atac la adresa lui Klaus Iohannis, pe care l-a numit "nihilist cu acte în regulă", după ce preşedintele României a afirmat că „cei care au promovat referendumul pentru familia tradiţională au fost orice, numai toleranţi nu”.

Sursa: adevarul.ro

Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.