“Țara noastră este în primejdie, iar credința se află sub asediu” Ambrozie de Kalavryta a demisionat

Mitropolitul Ambrozie de Kalavryta al Bisericii Ortodoxe din Grecia, cunoscut pentru criticile sale aspre fata de nelegiuirile din Biserică și societate, și-a anunțat demisia duminica în cadrul Sfintei Liturghii, informează Romfea.gr.


Demisia sa, după 41 de ani de slujire arhierească, a fost transmisă oficial Sfântului Sinod pentru a începe procesul de nominalizare a succesorului său.

Mitropolitul Ambrozie in octombrie 2017 a cerut preoților din eparhia sa să bată clopotele zilnic, a jale, împotriva votării iminenta a parteneriatelor civile pentru cuplurile de același sex. A condamnat deseori politicienii Greciei, acuzându-i că ar fi predat țara “invadatorilor străini”.

A scris Patriarhului Ecumenic Bartolomeu despre erezia ecumenismului legiferată la Sinodul din Creta din 2016 și nu i-a fost teamă să-l critice public nici pe primul ministru.

A criticat constant Patriarhia Ecumenică, lucru ce a dus, in final, la întreruperea comuniunii dintre ss Bartolomeu și Mitropolit.

De asemenea a vorbit împotriva invaziei anti-canonice pe teritoriul Bisericii Ortodoxe Ucrainene de către Patriarhia de Constantinopol.

Mitropolitul Ambrozie în scrisoarea de demisie a subliniat: “țara noastră este în primejdie, iar credința se află sub asediu”.

Ierarhul în vârstă de 82 de ani a suferit uneori dispreț și persecuții pentru pozițiile sale ortodoxe stricte. El a fost chemat în instanță și condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare pentru „discurs de ură și instigare la violență” împotriva homosexualilor, într-o postare pe blogul personal din 2015 în care a condamnat stilul de viață nefiresc (parlamentul grec a votat 193 -56 în favoarea parteneriatelor civile homosexuale).

În scrisoarea de demisie , mitropolitul Ambrozie a mulțumit lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a fi persecutat de dragul Său.

Traducere text: stranaortodoxă.wordpress.com


Distribuiți articolul:
Un produs Blogger.